Izleti

Želite li bolje upoznati destinaciju i pri tome uživati u prirodnim ljepotama ili bogatoj kulturnoj baštini ovog kraja, izaberite neki od poludnevnih ili jednodnevnih izleta koji će Vam dodatno uljepšati sjećanja na nezaboravan odmor u Petrčanima.
Zaplovite prema najljepšoj otočnoj skupini – Kornatima, prošetajte drevnim ulicama Zadra i Nina, istražite kanjon Zrmanje u kajaku… sve je to samo dio širokog spektra ponude.

Prepustite nama brigu oko organizacije izleta, Vaše je samo da odlučite što želite posjetiti.


Nacionalni parkovi

Cjelodnevni izlet – otočni raj Mediterana!

Prekrasan dan na moru, nezaboravan izlet! Kornati su najljepše otočje mediteranske obale s oko 150 nenaseljenih otoka, otočića, uvala. Brodom plovimo između prekrasnih otoka dok ne stignemo do jedne od najljepših uvala arhipelaga. Raj za sve one koji znaju uživati u prirodnim ljepotama i kristalno čistom moru! Na brodu će Vam biti serviran ručak uz vino i sokove.

Cjelodnevni izlet – najčudesnija rijeka hrvatskog krša!

Nakon razgledavanja stare gradske jezgre grada Šibenika, nastavljamo izlet prema NP Krka. Rijeka Krka poznata je po brojnim vodopadima nastalim taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca. Iskoristite vrijeme za ugodnu šetnju šumskim stazama uz rijeku, a možete posjetiti i mali muzej u sklopu parka, kao i stari mlin.

Cjelodnevni izlet – prirodna čarolija svjetske baštine!

Stoljećima je voda svojim tokom i taloženjem sedrenih barijera stvorila 16 međusobno povezanih jezera i slapova. Bogatstvo flore i faune, šume i planinski zrak čine ovaj kraj jedinstvenim. Godine 1979. UNESCO je ovaj park s pravom proglasio svjetskom prirodnom baštinom. Doživljaj trosatne šetnje parkom upotpunjuje vožnja električnim brodom. Jezera će Vas očarati svojom modro-zelenom bojom, a svaki novi posjet bit će neponovljiv doživljaj prirode, ljepote i snage.

Cjelodnevni izlet – raj za planinare!

Kanjon Paklenice, istovremeno i glavni ulaz u Nacionalni park Paklenica, najvrjedniji je prirodni fenomen i biser Velebita. Ovdje možete pronaći preko 150 km dugu mrežu pješačkih staza, koje svakako predlažemo ljubiteljima prirode i pješačenja.


Gradovi

Poludnevni izlet – hrvatski kraljevski grad!

Nekoć hrvatski kraljevski grad i jedan od važnih kulturnih središta, o čemu svjedoče i mnogi spomenici ranohrvatske arhitekture osmog i devetog stoljeća. Nakon što razgledate povijesnu jezgru Nina, posjetit ćemo i seosko domaćinstvo. Kušajte domaće proizvode: sir, domaći kruh, vino...

Poludnevni izlet – povijesna jezgra stara preko 3000 godina!

Zadar Gdje god prođete ovim gradom, proći ćete mjestima gdje su prije Vas već koračali Iliri, Rimljani, Bizantinci, Mlečani, Napoleon, Habsburgovci... Osjetite dašak prošlosti šetajući ili razgledavajući gradske zidine, rimski forum, romaničku katedralu sv. Stošije, crkvu sv. Donata – jednu od najstarijih hrvatskih crkava, brojne spomenike, palače i trgove. Naš vodič pomoći će Vam da upoznate skrivenu ljepotu ovog povijesnog grada.

Cjelodnevni izlet – gradovi muzeji u pravom smislu riječi!

Split i Trogir su nezaobilazna odredišta za sve ljubitelje hrvatske kulturne i povijesne baštine. U pratnji stručnog vodiča posjetit ćemo čuvenu splitsku Dioklecijanovu palaču, ali i splitsku tržnicu kako bismo doživjeli mediteranski temperament grada. Povijesna jezgra grada Trogira smještena je na malom otočiću i prava je riznica kulturno-povijesnih spomenika svih razdoblja.


Ostalo

Jedan od najljepših zaljeva na svijetu!

Brodom ćete ploviti prema nekim od najljepših otoka Zadarskog arhipelaga. Vidjet ćete ostatke potopljenog broda, svjetionik Veli rat (41 m) te ribarsko mjesto Soline odakle ćemo Vas vlakićem odvesti do pješčane plaže Sakarun koja je zaštićena kao značajni krajolik i uvrštena u najljepše zaljeve svijeta. Nakon uživanja i opuštanja na plaži uz zadivljujući prizor krajolika, slijedi ručak na brodu (riblji ili mesni meni, prilog, salata, sok ili vino) i povratak u Zadar.

Cjelodnevni izlet – avantura na rijeci!

Otkrijte ljepotu prirode prolazeći rijekom Zrmanjom na zaista poseban način. Njena bistrina i priroda koja ju okružuje čine Zrmanju jednom od najljepših rijeka Europe. Kanuom ćete se spustiti niz rijeku uz pratnju iskusnog vodiča. Za doživljaj ove avanture ne treba Vam nikakvo prijašnje iskustvo, a sudjelovati mogu čak i djeca iznad 10 godina uz pratnju roditelja.

Cjelodnevni izlet – doživljaj planine na poseban način!

Izlet na kojem ćete doživjeti Velebit na jedan sasvim novi i drugačiji način. Na ovom izletu možete uživati u predivnim pogledima s velebitskih visina, doživjeti nezaboravnu avanturu vozeći se terenskim vozilima kroz vrleti Velebita. Terenskim vozilima obići ćemo prirodne ljepote i zaustaviti se na točkama prelijepih panoramskih krajolika.

Poludnevni izlet – doživljaj avanture u podzemnom svijetu špilje.

Špilja Modrič duga je 829 m i jedna je od najljepših špilja na Mediteranu. Obiluje prekrasnim stalaktitima, stalagmitima, stupovima i brojnim oblicima koje mašta pretvara u orgulje, sipe i likove iz bajke. Špilja je zaštićeni prirodni objekt i nije turistički uređena, a obilazak se radi u malim grupama uz jedan potpuno nov i prirodan eko-pristup, koji Vam omogućava potpuni doživljaj ove prekrasne špilje.

Kontakt i rezervacije

BORA TOURS

Falkensteiner Club Funimation Borik
Majstora Radovana 7
23000 Zadar

Tel: +385 (0) 23 337 760
E-Mail: info(manki)boratours(tocka)hr
Web: www.boratours.hr